
Ömer Emre Bayram, M.Sc.
Seminer Verdiği Konular
Kişilerarası ilişkiler - İlişkilerde şemaları keşfetme -İlişkide kendine güven - İlişkide eşe güvenememe, şüphecilik, kıskançlık - Duygusal bağımlılık - İlişkilerde iletişim becerileri - Çatışma çözme - Eşler arasındaki uyum - Özgüven - Duygu yönetme - Kendini tanıma süreci - Bağımsızlık ve özgürleşme
Yeditepe Üniversitesi'nde çift anadal programı yaptı ve 2017 yılında "Psikoloji" ve "Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik" bölümlerinden yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Psikoloji bölümünü "bölüm birincisi", PDR bölümünü "bölüm üçüncüsü" olarak tamamladı. Lisans eğitiminde Erasmus+ öğrenci değişimi programı ile Ljubljana Üniversitesi Andragoji ve Pedagoji Bölümü’nde öğrenim gördü.
2018 yılında Acıbadem Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Programına başladı. Uzmanlık eğitimi boyunca ağırlıklı olarak "Bilişsel Davranışçı Terapi" yönelimli psikoterapi eğitimi aldı. Yüksek lisans tez araştırmasını 21. Ulusal Psikoloji Kongresinde sözlü bildiri şeklinde sundu.
Türk Psikologlar Derneği (TPD) üyesidir. 2021 yılında TPD İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen Psikolojik İlk Yardım Eğitimi ve Travma Temel Eğitimlerini aldı. 30 Ekim İzmir depremi ve Koronavirüs süresinde desteğe ihtiyacı olan bireylere yönelik TPD’nin yürüttüğü psikososyal destek ekibinde gönüllü olarak görev aldı. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında TPD şubelerinin oluşturduğu Deprem Psikososyal Dayanışma Ağı (DEPSDA) Projesi kapsamında alanda aktif olarak psikososyal destek çalışmalarında görev almıştır.
2022 yılından bu yana Acıbadem Üniversitesi İngilizce ve Türkçe Psikoloji Bölümlerine yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çeşitli dersler vermektedir.
PROFESYONEL DENEYİMİ
Acıbadem Üniversitesi, Psikoloji Bölümü
2022 - Halen
Ek Görevli
Acıbadem Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Birimi
2019-2020
Uzmanlık Stajı
Özel Eğitim Kurumu (Doğa Koleji)
2017 – 2018
Danışman
YAYINLARI
Meral Öğütçü, Y., Yakın, İ., Çarboğa, G. & Bayram, Ö. E. (2023). Kovid-19 kaynaklı endişenin yaygın anksiyete bozukluğuna etkisinde bilinçli farkındalık, bilişsel kontrol ve bilişsel esneklik değişkenlerinin aracı rolü . Klinik Psikoloji Dergisi.
Bayram Ö. E. & Kahraman F. (2022, Ekim). Antidepresanlara Yönelik Tutum ve İnançlar Üzerinde Hastalık Algısı, Sosyal Damgalanma ve Algılanan Sosyal Desteğin Rolü. [Sözel Bildiri] 21. Ulusal Psikoloji Kongresi. Doğuş Üniversitesi, İstanbul.